Държавна агенция Технически операции“ (ДАТО) вече има нов шеф.Със заповед на

...
Държавна агенция Технически операции“ (ДАТО) вече има нов шеф.Със заповед на
Коментари Харесай

Изчегъртването продължава: И ДАТО има нов шеф

Държавна организация „ Технически интервенции “ (ДАТО) вече има нов началник.

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев Бисер Борисов е освободен от длъжността заместник-председател на организацията и е назначен за ръководител. Това става с декрет на президента Румен Радев по предложение на Министерския съвет.

Предишният началник на ДАТО Цветан Китов беше освободен от служба по предложение на служебното държавно управление. В претекстовете за отстраняването му се показва, че е направил дейности, които накърняват престижа на организацията, което е съображение за преустановяване на пълномощията му.

Още при започване на мандата на първото служебно държавно управление вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че ДАТО, дружно с ДАНС, са подслушвали политици. Това пристигна като удостоверение на изявление на съпредседателя на " Демократична България " Атанас Атанасов, че опозиционни политици са били подслушвани във времето към парламентарните избори през април. Малко по-късно Рашков разгласи, че стотици български жители са били подслушвани със специфични разследващи средства по искане на профилираната прокуратура и с разрешението на спецсъда.
" Става дума за стотици български жители, подложени на ограничаване на техните права със специфични разследващи средства. МВР са следили безучастно и някои служби като ГДБОП, дирекция " Вътрешна сигурност " и Групово дело " Национална полиция " са изпълнявали функционалностите на профилиран личен състав на профилираната прокуратура. И са правили нарушавания на закона за класифицирана информация - имената са разнасяни на листчета, които след това са били заличаване. Информацията не е била записвана съответно както изисква законът ", съобщи тогава пред депутатите Рашков.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР